Stikstofminister over agrarische sector Gelderse Vallei: ‘Straks weinig meer mogelijk’

10 januari 2023 om 08:11 Natuur en milieu Pauw Media
Stikstofminister Christianne van der Wal in gesprek met kalverhouder Jaap Kok uit Lunteren.
Stikstofminister Christianne van der Wal in gesprek met kalverhouder Jaap Kok uit Lunteren.

LUNTEREN Perspectief, daar snakken veel boeren in de Gelderse Vallei naar. De stikstofproblematiek houdt de sector nu al lange tijd in gijzeling. Op bezoek bij kalverhouder Jaap Kok uit Lunteren, op uitnodiging van belangenvereniging LTO Gelderse Vallei, kan stikstofminister Christianne van der Wal dit perspectief maandagmiddag nog niet geven. Sterker: ,,Er kan straks niet heel veel meer rond de Veluwe, daar moeten we eerlijk over zijn.”

Gehuld in een witte overall krijgt de minister van Kok een rondleiding over het moderne bedrijf aan de Hessenweg, even buiten Barneveld. Hij vertelt wat zijn bedrijf doet aan dierenwelzijn, hoe het bijdraagt aan het tegengaan van CO2-uitstoot, dankzij de 2150 zonnepanelen en het feit dat houtsnippers de veevoeding en ook de woning van Kok verwar..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.