Het harmonieorkest en haar nieuwe dirigent zijn het seizoen voortvarend begonnen
Het harmonieorkest en haar nieuwe dirigent zijn het seizoen voortvarend begonnen Pieter de Kruif

Start nieuw seizoen bij Fidelio; buisklok feestelijk in gebruik genomen

Muziek

WOUDENBERG Harmoniegezelgschap Fidelio is het 127e seizoen in haar bestaan in volle vaart begonnen. Nieuwe leerlingen startten met hun eerste lessen op de blokfluit, anderen leerden de beginselen van het bespelen van een blaas- of slagwerkinstrument. Ook de leerlingenorkesten, de slagwerkgroep en het harmonieorkest hebben hun eerste repetities weer achter de rug. 

Vooral voor het laatst genoemde orkest is de start van dit nieuwe seizoen bijzonder: na het afscheid van dirigent Van Vliet staat zij dit seizoen voor het eerst onder leiding van dirigent Frank Bollebakker. Nieuwe muziekstijlen worden ontdekt, en het is duidelijk dat deze nieuwe dirigent er voor wil gaan om het maximale uit het orkest te halen. 

Nog een verandering binnen de vereniging: dankzij diverse acties die de Rotaryclub afgelopen jaar heeft gevoerd om geld in te zamelen voor Fidelio en haar zustervereniging in Scherpenzeel, was het mogelijk een nieuwe buisklok aan te schaffen. Op dinsdagavond 20 september werd dit instrument feestelijk in gebruik genomen. 

,,Nieuwe leden zijn altijd welkom om mee te komen spelen en te genieten van de gezelligheid. Een keer komen kijken bij één van de repetities of twee gratis proeflessen zijn vrijblijvend beschikbaar voor elke potentiële muzikant.’’ Aanmelden hiervoor kan bij de leerlingencoördinator via lc@fideliowoudenberg.nl. Op zaterdag 29 oktober is het jaarlijkse najaarsconcert met het thema “Meet the Maestro”. Kaarten zijn beschikbaar vanaf 4 oktober bij boekhandel Van Lunteren of via www.fideliowoudenberg.nl.

Het harmonieorkest is het seizoen voortvarend begonnen.
advertentie
advertentie