Vrijwilligers bij de boodschappenbus
Vrijwilligers bij de boodschappenbus De Kleine Schans

Eerste rit boodschappenbus een feit

17 mei 2023 om 09:17 Maatschappelijk

WOUDENBERG De boodschappenbus heeft vrijdag 12 mei voor het eerst gereden. ,,We hadden vijf passagiers die thuis opgehaald zijn en bij Hoogvliet in Woudenberg hun boodschappen kunnen doen, met daar een kop koffie/thee en een koekje.  We kregen enthousiaste reacties waaronder: wat leuk, dit moet iedere week’’, vertelt een van de organisatoren.

,,Juist wanneer de afhankelijkheid toeneemt, is het fijn om autonomie en keuzevrijheid te behouden als het kan. Met de Boodschappenbus doet de inwoner zijn of haar eigen boodschappen op gezette tijden. Keuzes over boodschappen kunnen nog zelf gemaakt worden. De route van de Boodschappenbus voorziet in de praktische behoefte om bij de winkel te komen. Daarnaast is deze route een uitje. Met een groepje een moment op pad, dit brengt gezelligheid en een moment van bewegen.’’

In samenwerking met coöperatie De Kleine Schans wil SWO-Woudenberg deze dienst elke vrijdagochtend aanbieden aan de senioren in Woudenberg. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een acht-persoonsbus, die door SNO (Sportieve Naschoolse Opvang) beschikbaar wordt gesteld. Deze bus heeft een uitschuifbare opstapplaat om het instappen te vergemakkelijken. De bus heeft toegangs- en opbergmogelijkheden voor rollators.

In eerste instantie wordt één keer per week op vrijdagochtend gereden, waarbij de passagiers thuis worden opgehaald, naar Hoogvliet worden gereden en weer worden thuisgebracht. Als de tijd het toelaat kan er ook nog een kop koffie/thee gedronken worden, aangeboden door Hoogvliet. Ter dekking van de onkosten wordt € 2 per persoon gerekend.

Reservering loopt via het secretariaat van SWO op secretariaat@swo-woudenberg.nl. Wie interesse heeft om dit (nog) een keertje – of vaker – uit te proberen, kan contact opnemen met één van de coördinatoren van de Hulpdienst Ouderen Vervoer (HOV) van SWO: mevrouw J. Valkenburg 033-286 2273, Tiny van Dam 033-2864063 of 06-25080906 (secretariaat SWO). Bij voldoende belangstelling gaat de boodschappenbus we vrijdag 19 mei de tweede rit maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie