Vandalisme in de loopgraaf
Vandalisme in de loopgraaf W.F.Vos

Vandalisme bij Grebbelinie in het Vizier, vrijwilligers doen beroep op jeugd en hun ouders

13 maart 2023 om 18:12 Maatschappelijk

WOUDENBERG In de week na de krokusvakantie troffen de vrijwilligers van het museum Grebbelinie in het Vizier aan de Brinkkanterweg een grote rommel in de loopgraaf aan. Kennelijk was de vakantieweek een gelegenheid geweest voor spelende jeugd om zich helemaal uit te leven in deze loopgraaf, die in de Liniedijk ligt en behoort bij het museum. 

De Liniedijk is overigens een Rijksmonument. De vrijwilligers van het museum begrijpen de aantrekkingskracht van een dergelijke locatie, maar keuren een dergelijke handelswijze ten zeerste af. ,,Het museum draaiende te houden en de broze loopgraaf onderhouden kost al veel geld en daarbij passen deze vormen van vandalisme absoluut niet.’’

Daarom doen de vrijwilligers een beroep op de jeugd en de ouders van hen om dit soort vernielingen niet meer te plegen of toe te staan. ,,Vaak weten ouders wel waar hun kinderen spelen, maar zijn in het ongewisse wat hun kroost precies uitvoert. Spelen in de loopgraaf, met respect voor deze, wordt wel goedgevonden, maar verniel niets. Dit is een serieuze oproep aan jeugd en hun ouders.’’ De vrijwilligers van het museum zullen op de woensdagmiddagen en in de schoolvakanties een extra oogje in het zeil houden en bij ongeregeldheden passend handelen. 

Vandalisme in de loopgraaf
Vandalisme in de loopgraaf
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie