Twijfels bij Woudenbergse rijschoolhouders over nieuwe proef rijexamen

16 jan 2022, 07:10 Maatschappelijk
Geijtenbeek
Afbeelding

WOUDENBERG Een tweede autorijschool die kijkt of een kandidaat op kan gaan voor het rijexamen. Twee bedrijven uit Woudenberg hebben flinke twijfels of het zinvol is dat het ministerie van Infrastructuur deze proef gaat uitrollen.

Het betekent dat een kandidaat die van zijn rijschool mag afrijden, ook door een instructeur van een andere rijschool moet worden beoordeeld, voordat het examen daadwerkelijk wordt aangevraagd. Wanneer de proef met de ‘collegiale toets’ in zal gaan, is nog niet bekend.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) steunt het plan, maar benadrukt dat het initiatief komt van het ministerie en de rijschoolbranche. De organisatie zegt dat het niet de bedoeling is om een extra drempel voor het rijexamen op te wer..

Afbeelding

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.