Afbeelding
Beslagen ruiten

Voorkom beslagen autoruiten – 5 tips

17 juli 2019 om 08:09 lokaal

In de herfst- en wintermaanden beslaan de autoruiten sneller. Niet zo gek, want de lucht is dan veel vochtiger. Met deze 5 handige tips kun je condens op de autoruiten voorkomen.
5 handige tips om beslagen autoruiten te voorkomen

1. Boen de autoruiten
Het is altijd een goed idee om de autoruiten schoon te maken. Hoe schoner de ruiten zijn, hoe meer je ziet en hoe veiliger je rijdt. Nog een goede reden om de autoruiten schoon te maken, is dat de kans kleiner is dat ze beslaan. Vocht hecht zich namelijk aan vuil. Gebruik een speciale glasreiniger om je ruiten schoner dan schoon te maken.
2. Gebruik de airco
Waarschijnlijk gebruik je in de winter en herfst nooit de airco. Gek eigenlijk, want juist in deze vochtige seizoenen ben je meer dan blij met dit handige snufje van je auto. De airco zorgt ervoor dat de lucht in je auto droger wordt, waardoor je binnen een paar minuten wél een hand voor ogen ziet. Het enige wat je hoeft te doen, is de blazers op de voorruit richten en een beetje geduld hebben.
3. Wrijf de binnenkant van de ruiten schoon
Omdat alle kleine beetjes helpen, is het een goed idee om de binnenkant van de autoruiten schoon te wrijven met een zeem of doek. Het maakt misschien geen wereld van verschil, maar zorgt er wel voor dat je nét wat meer ziet.
4. Gebruik een auto-ontvochtiger
Ooit gehoord van een auto-ontvochtiger? Dit is een speciaal kussentje dat vocht in je auto kan opnemen. Het enige wat je hoeft te doen, is deze vochtvreter in de auto leggen. Het kussentje doet de rest. Ook handig: als je de vochtvreter op de verwarming legt, is hij na een paar uur weer als nieuw.
5. Check de motorruimte
Als je bovenstaande tips hebt geprobeerd en de autoruiten nog steeds beslagen zijn, is het slim om even in de motorruimte te kijken. Hier kunnen bladeren opgehoopt zijn, waardoor er niet meer optimaal lucht toegevoerd wordt. Haal je de bladeren weg, dan is dat zo opgelost.
Heb je al een autoverzekering?
Dat jij er alles aandoet om je autoruiten condensvrij te maken, betekent helaas niet dat andere weggebruikers dat ook doen. Daarom is een autoverzekering ook zo belangrijk. Met deze verzekering weet je zeker dat je goed verzekerd bent tegen schade. Dat een goede autoverzekering geen klauwen met geld hoeft te kosten, bewijst InShared. Benieuwd? Bereken wat je hier per maand aan premie kwijt bent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie