De conceptversie van de Cultuurhistorische Waardenkaart van Woudenberg.
De conceptversie van de Cultuurhistorische Waardenkaart van Woudenberg. Bureau SB4

Presentatie Cultuurhistorische Waardenkaarten Woudenberg

21 juni 2019 om 07:14 lokaal

WOUDENBERG Gebiedscoöperatie O-gen presenteert donderdagavond  4 juli  de Cultuurhistorische Waardenkaart van Woudenberg. De 
Publieksavond voor geïnteresseerden vindt plaats bij Hotel Restaurant Schimmel, Stationsweg Oost 243, van 19.30-21.30 uur.

De kaarten zijn een belangrijke bron bij het opstellen van onder meer bestemmingsplannen. Gemeenten voldoen met de kaarten aan de wettelijke verantwoording en verankeren ermee cultuurhistorie in het gemeentebeleid.

,,Ruim een jaar werd er gewerkt aan het in kaart brengen van alle denkbare punten, lijnen en vlakken met cultuurhistorische betekenissen. Bestaande informatie van het Rijk en de provincie Utrecht werd hierbij meegenomen. Ook leverden vele historische verenigingen, (monumenten)commissies, cultuurorganisaties en gebiedskenners een bijdrage. Van november 2018 tot en met april 2019 zijn binnen de gemeentegrenzen alle panden van vóór 1966 bekeken behalve de panden en structuren die al eerder een monumentale status kregen. Bijzondere elementen uit deze inventarisatie zijn opgetekend in de digitale kaart en van een waardering voorzien.''

De coördinatie van het project was in handen van Gebiedscoöperatie O-gen. ,,O-gen heeft een breed netwerk in het gebied en kon daardoor partijen betrekken om mee te denken en bij te dragen aan de kaart. De provincie Utrecht trad op als ondersteuning voor de gemeente met kennis en middelen.'' Bureau SB4 voerde de opdracht voor de gemeenten Renswoude, Rhenen, Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. In iedere gemeente vindt een publieksavond plaats.

Woudenbergers die willen deelnemen aan de publieksavond kunnen zich aanmelden via secretariaat@o-gen.nl. Meer info op www.sb4.nl/chw4.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie