Afbeelding
www.pixabay.com

Nieuw asfalt voor N224 in Woudenberg

31 oktober 2018 om 10:00 lokaal

WOUDENBERG In de avonden en nachten van 5 en 6 november voert aannemer Boskalis in opdracht van de provincie Utrecht groot asfaltonderhoud uit op een gedeelte van de Zeisterweg (N224) in Woudenberg. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Het asfaltonderhoud wordt uitgevoerd op de Zeisterweg (N224) tussen restaurant de Pyramide van Austerlitz en de kruising met de Doornseweg (N227); en aan de opstelstroken van de N224 richting de Doornseweg (N227) ter hoogte van het Henschotermeer.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen (frezen) van asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt.

AFSLUITING Voor de uitvoering van de werkzaamheden op de Zeisterweg (N224) moet de weg in beide richtingen worden afgesloten. Het gaat om het gedeelte van de N224 tussen restaurant de Pyramide van Austerlitz en de kruising met de Doornseweg (N227). Voor de werkzaamheden aan de opstelstroken is het gedeelte van de Zeisterweg vanuit Woudenberg richting de Doornseweg afgesloten tussen De Heygraeff / Oude Utrechtseweg en de kruising met de Doornseweg.

De afsluiting vindt plaats in de avonden en nachten van maandag 5 november 20.00 uur op dinsdag 6 november 05.00 uur en dinsdag 6 november 20.00 uur op woensdag 7 november 05.00 uur.

OMLEIDING Het doorgaande verkeer op de N224 tussen Austerlitz en Woudenberg wordt omgeleid via de Driebergseweg, de A12 en de Maarsbergsweg en vice versa. De omleidingsroutes staan met gele borden langs de weg aangegeven. Het fietspad langs de N224 blijft beschikbaar voor fietsers en calamiteitenverkeer. Verkeersregelaars zorgen gedurende de wegafsluiting voor een veilige doorgang. Verkeer op de N227 tussen Oud Leusden en Maarn kan gewoon doorgang vinden evenals het verkeer vanuit Oud Leusden en Maarn (N227) richting Woudenberg (N224).

GELUIDSOVERLAST De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Vooral het frezen en zagen van asfalt kan de nodige herrie geven. De aannemer doet er uiteraard alles aan om de hinder tot een minimum te beperken. Tijdens de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van geluidssignalen, de 'piepjes'. De signalen gaan af als de vrachtwagens en de freesmachines achteruit rijden. De signalen zijn verplicht om de veiligheid van de wegwerkers te kunnen borgen.

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat dan onvoldoende is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie