Afbeelding
Hannie van de Veen

'Jeugd enthousiast maken over deze sport'

8 oktober 2018 om 11:31 lokaal

WOUDENBERG Ook dit jaar trof de Grasmaaiertrek weer stralend weer bij de afsluiting van het seizoen. Dat beviel stukken beter dan in 2017 toen de Grasmaaiertrek afgelast moest worden vanwege slecht weer. Het evenement vond plaats op het terrein van Stuivenberg Tuinmachines aan de Griftdijk.

,,Deze wedstrijden zijn georganiseerd voor de jeugd'', vertelt Stichting Grasmaaiertrek Midden Nederland. ,,We hopen hen zo spelenderwijs enthousiast te maken voor dit soort techniek en voor deze sport. Ze moeten de juiste versnelling kiezen, de motor op toeren houden en op gewichtsverdeling en bandenspanning letten om een goed resultaat te bereiken. Er waren nu meer deelnemers dan voorgaande jaren. Ook was er weer veel publiek bij ons gratis evenement."

Bij de Grasmaaiertrek moeten de deelnemers met hun zitmaaier een baan van ongeveer 40 meter afleggen terwijl een sleepwagen voor een steeds hogere weerstand zorgt. Wie het verste komt is winnaar. Iedereen mocht eerst een 'full pull' rijden. Voor de volgende beurt werd de baan opnieuw geprepareerd met een sleep met pennen zodat de grond losgemaakt werd. Er werd in verschillende gewichtsklassen gestreden.

Carver Teus Blauwendraad demonstreerde in de pauze met zijn zaagmachines dat je niet alleen met beitels, maar ook daarmee een houten werkstuk kunt maken. Hij maakte van een stuk boomstam een mooie uil. Doordat het parkeren nu op een andere plek was, was er ruimte voor een grote opblaasbare stormbaan in de vorm van een tractor. Ook was er een kleiner springkussen aanwezig voor de kinderen. Voor jong en oud was er van alles te beleven.

Een uitgebreide catering, suikerspinkraam en live muziek van Crescendo uit Elst zorgden voor een gezellige sfeer. Remco Koning zorgde weer voor de uitleg. Veel vrijwilligers en sponsors als TM Techniek, Wiksol, Gerard van Donselaar, Stuivenberg en Lagerweij maakten het evenement mogelijk.

Bij de Grasmaaiertrek moeten de deelnemers met hun zitmaaier een baan van ongeveer 40 meter afleggen.
entree van het terrein
een groep leden van Crescendo uit Elst
Afbeelding
Carver Teus Blauwendraad aan het werk
Mark Stam pimpte zijn maaier op met een prachtig boeket en goudgeverfde delen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie