Afbeelding

Vader en dochter exposeren samen, ‘Mar en Mar’ tot 2 juni te zien

Kunst

WOUDENBERG Tot en met 2 juni exposeren Martin en Marjolein Vermeul in Galerie De Kunstberg te Woudenberg. Martin Vermeul, beeldend kunstenaar uit Woudenberg, en zijn dochter Marjolein, keramist uit Utrecht, zien het idee om samen te exposeren werkelijkheid worden.

Martin schildert abstract en combinaties abstract-figuratief. Hij werkt bij voorkeur met acryl en gebruikt waar “zinvol” materialen als zand, gras, hout en metaal. In het werk is zijn fotografische achtergrond goed zichtbaar. Op grote doeken zoomt Martin in op opvallende details en zijn ideeën komen vaak voort uit zijn mijmeringen over de genomen foto’s.

,,Ik fotografeer alles wat ik zie en beleef. Als ik de foto’s terugkijk, zet ik de gevoelens die deze bij me oproepen om op het schilderdoek. Het is overigens heel goed mogelijk dat tijdens zo’n creatief proces mijn fantasie met het oorspronkelijke ontwerp op de loop gaat en het een andere functie krijgt of iets heel abstracts wordt.”

Marjolein maakt functionele keramiek op de draaischijf. Van serviesgoed tot een schilderspalet voor haar vader. Haar liefde voor keramiek ligt bij het natuurlijke product zelf, klei. De verschillende kenmerken van klei, zoals kleur, elasticiteit en de verschillende stadia tijdens het droog- en bakproces inspireren haar. Ook het glazuren van het werk, de reacties die kleien grondstoffen van het glazuren met elkaar geven blijven haar uitdagen en verwonderen. ,,Als kind was ik al graag creatief bezig met natuurlijke grondstoffen. Zo maakte ik samen met mijn vader papier.”

In september 2020 opende ze samen met haar creatief partner House of Clay in Utrecht, waar zij hun passie voor keramiek delen met nieuwsgierige, leergierige en andere liefhebbers van klei. 

Galerie De Kunstberg is open op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. Dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Toegang is gratis. De expositie “Mar en Mar” is te zien tot en met 2 juni.

advertentie