Het RegioBank Poortzangers Festival komt terug: ‘Een echte Woudenbergse traditie’

25 jul, 09:43 Evenementen MARTIJNA KUIPER
De Poortzangers bestaat uit zangers en muzikanten tussen de 55 en 90 jaar die Nederlandstalige muziek en shanty’s spelen.
De Poortzangers bestaat uit zangers en muzikanten tussen de 55 en 90 jaar die Nederlandstalige muziek en shanty’s spelen.

WOUDENBERG Binnenkort vindt voor de veertiende keer het RegioBank Poortzangers Festival plaats. Na twee jaar oponthoud door het coronavirus, kunnen de mannen en vrouwen weer los. Op zaterdag 3 september zal het koor in hun oude vertrouwde vrachtwagen staan om hun liederen uit te voeren.

,,De afgelopen twee jaar is het festival niet doorgegaan vanwege COVID-19, maar dit jaar kan het hopelijk weer. In november 2021 zijn we gestart met repeteren, maar dat was maar van korte duur doordat er al snel een nieuwe lockdown kwam”, vertelt Jan Starrenburg, zanger in het koor. ,,Nu zijn we een paar maanden geleden weer begonnen met oefenen, onder andere voor dit festival. Het was even wen..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.