Een eerdere editie van de Avondvierdaagse in het dorp.
Een eerdere editie van de Avondvierdaagse in het dorp. Archief Avondvierdaagse Woudenberg

Snoep, liedjes en blaren; de Woudenbergse Avondvierdaagse begint weer

Evenementen

WOUDENBERG Door de maatregelen tegen het coronavirus kon het twee jaar niet doorgaan, maar nu is het eindelijk zo ver. Van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni lopen de Woudenbergse basisschoolkinderen en andere wandelliefhebbers de Avondvierdaagse. Vier avonden lang lopen zo’n 900 deelnemers 5 of 10 kilometer. ,,Dit jaar is het een extra speciale editie, want voor veel kinderen zal het hun eerste Avondvierdaagse zijn”, vertelt Nadine de Noo, één van de organisatoren van het evenement.

Met een zonnebril op of lopen in een regenpak; het maakt de Woudenbergse avondvierdaagseliefhebbers niets uit. De Avondvierdaagse begint zoals vanouds gezamenlijk bij De Camp. ,,We gaan onder andere door Den Treek en langs de Grift wandelen. Dat zijn twee heel natuurrijke gebieden”, vertelt de Noo. ,,Verder zal de 10 kilometer een rondje Maarn gaan lopen. Ook gaan we nog een stuk richting de Zegheweg. Vrijdagavond wordt de Avondvierdaagse afgesloten met een intocht. Alle deelnemers ontvangen dan hun welverdiende medaille.”

,,Omdat het twee jaar lang niet door kon gaan, hebben de meeste kinderen tot en met groep 5 nog nooit een Avondvierdaagse meegemaakt”, aldus Nadine. ,,Zo ook onze eigen kinderen niet. De Avondvierdaagse hoort volgens ons bij je basisschooltijd en daarom heeft de huidige groep vrijwilligers besloten de organisatie over te nemen. Dit jaar loopt zelfs de basisschool uit Maarsbergen met ons mee. Wij verwachten dan ook een grote opkomst. Mijn eigen kinderen en ik hebben er in ieder geval zin in. Het belooft een ouderwets gezellige Avondvierdaagse te worden met natuurlijk veel snoep, liedjes, maar ook zweet en blaren.’’

En wat betreft het weer? ,,Wij zullen iedere dag de weersverwachtingen van uur tot uur bijhouden”, antwoordt Nadine. ,,We nemen geen risico’s en zullen communiceren via de website en Facebook. Mocht het weer zo extreem worden dat het te gevaarlijk wordt om te lopen, dan kunnen we besluiten om een avond de Vierdaagse af te gelasten. Voorgaande jaren is dit weleens gebeurd. Voor nu zien de weersvoorspellingen er positief uit. Vrijdag kan het zelfs 29 graden worden, dus wij raden iedereen aan een extra flesje water mee te nemen en zich goed in te smeren.’’

Individuele wandelaars kunnen zich dinsdagavond nog inschrijven bij de organisatie. Alle routes staan op avondvierdaagsewoudenberg.nl.

advertentie