De speelgoedkraam  op het terrein.
De speelgoedkraam op het terrein. Hannie van de Veen

Eerste editie najaarsmarkt Maranathakerk

26 november 2019 om 13:12 Evenementen

WOUDENBERG De Maranathakerk in Woudenberg hield zaterdag voor het eerst een najaarsmarkt. Deze drukbezochte markt had echt het karakter van een wintermarkt. Er werden winterplanten, zelfgemaakte kerstkransen, strooizout, mezenbollen, haardspullen, oliebollen en erwtensoep verkocht. Ook werd er ter plekke aanmaakhout voor de open haard gekloofd en in zakken verkocht. Er stonden vuurkorven, er was een suikerspin en er hing verlichting. Natuurlijk waren er ook cadeauartikelen, sieraden, sokken, panty's, fruit, chocola, speelgoed, tweedehands boeken, allerlei etenswaren zoals krentenbroden, koeken en zelfgemaakt gebak verkocht. Bijzonder waren de rekken met gloednieuwe kinderkleding voor de feestdagen. Ook in de hal en in een zaal waren spullen te koop.

Veilingmeester Piet van der Bas veilde vanaf een kar allerlei spullen, antiek en diensten die gemeenteleden aangeboden hadden, zoals schilderwerk of ander onderhoud. De markt was bedoeld voor het verstevigen van de band tussen gemeenteleden en ontmoeting met gemeenteleden onderling. Er waren veel vrijwilligers actief bij betrokken.

Mensen uit de buurt van de kerk ondervinden soms overlast van de drukte die de kerk in de wijk veroorzaakt. Zij waren via flyers uitgenodigd om op een positieve manier te laten zien wat de kerk zoal doet. Zij kregen een oliebol bij hun komst. Evelien van de Weerd: ,,We willen graag openheid uitstralen." Halverwege de middag was er een politiehondendemonstratie op het veld achter de kerk. De opbrengst van de wintermarkt is bestemd voor diaconale en maatschappelijke doelen van de kerk die vaak onzichtbaar hun nuttige en noodzakelijke werk doen.

zelfgemaakt gebak
een bijzondere boekenpresentatie
Afbeelding
Kraam met o.a. erwtensoep ed.
Afbeelding
kraam met kerstversiering
Afbeelding
hardhout kloven
enkele vuurkorven
oliebollen bakken
suikerspin
winterplanten te koop
raden hoeveel ballonnen er in de auto lagen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie