Van de Beek stoot glasbedrijf af

5 december 2017 om 00:00 Economie

Duinkerke uit Scherpenzeel neemt werk over

Met het genomen besluit komt voor Van de Beek het einde van achttien jaar glashandel in zicht. ,,We zijn in 1999 naast het schildersbedrijf met de glashandel begonnen. Dat kon jarenlang prima naast elkaar bestaan, maar nu zijn er verschillende redenen om er toch een punt achter te zetten", schetst Rudy van de Beek. ,,De wereld is in achttien jaar tijd flink veranderd, dat zie je ook terug in de glaswereld. Het kost best wat tijd om alle ontwikkelingen binnen zo'n discipline bij te houden. Glas is een vak apart."

AFBOUWEN Juist daar begon de schoen te wringen. ,,Mijn vader Henk-Jan riep het al een tijdje, maar is inmiddels ook echt begonnen met afbouwen. Hij werkt nog maar drie dagen", schetst Rudy van de Beek. Hij krijgt er taken bij. ,,Het is onmogelijk om alle ballen in de lucht te houden, zeker niet wanneer je graag in beide disciplines professioneel werk wilt afleveren." Daarbij vraagt het schildersbedrijf om aandacht. ,,De economische omstandigheden zijn natuurlijk gunstig. Veel schilderwerk wordt uitbesteed, terwijl tijdens de crisis veel achterstallig onderhoud niet is uitgevoerd. Dat versterkt elkaar en dat vraagt om focus."

Om die reden neemt Duinkerke Glasservice uit Scherpenzeel de glashandel van Van de Beek over. Vanaf 1 januari 2018 is dat officieel. ,,Een mooie ontwikkeling", reageert Martin Duinkerke. ,,Wij hebben als team erg veel zin in deze stap." Hij laat weten dat hij vanwege de overname ook op zoek is naar een bedrijfspand in Barneveld. ,,Naast onze zaak in Scherpenzeel krijgen we een tweede vestiging." De verwachting is dat Duinkerke voor 1 maart een plek gevonden heeft. ,,Maar het was nog te kort dag om dat nu al voor elkaar te hebben. De keuze in Barneveld is niet zo heel groot." Totdat de nieuwe vestiging in Barneveld gereed is, kunnen de klanten terecht op het bestaande adres bij Van de Beek. ,,Maar wij zijn vanaf 1 januari wel het aanspreekpunt", benadrukt Duinkerke.

EIGEN VAK Hij bestempelt Van de Beek als een 'goede collega'. ,,We kennen elkaar al jaren en hielden rekening met elkaar. Op deze manier kun je echt wat voor elkaar betekenen."

Terwijl Van de Beek het glas afstoot, doet Duinkerke Glasservice dat met zijn schilderwerk.

,,Ik had twee schilders in dienst, maar zij gaan zich volledig richten op het glaszetten. Hebben we voor een klus een schilder nodig, dan schakelen we Rudy van de Beek in." Omgekeerd wordt precies hetzelfde gedaan, zo verzekert Van de Beek op zijn beurt. ,,We kiezen allebei bewust voor het vakgebied dat ons het beste ligt."

Rudy van de Beek en Martin Duinkerke zijn het eens geworden. ,,We kiezen allebei bewust voor het vakgebied dat ons het beste ligt."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie