Creatief en positief naar de feestdagen

18 november 2020 om 15:56 Column

Sinterklaas en de burgemeester horen bij elkaar. Dat weten alle kijkers van het Sinterklaasjournaal, waar het de hele week al spannend is waar de Pakjesboot zal aankomen.

Natuurlijk had ik zaterdag 14 november ’s middags gereserveerd voor de ontvangst van Sinterklaas op het bordes voor het gemeentehuis. Bij dit jaarlijkse mooie evenement staat het plein voor het gemeentehuis vol met Woudenbergse kinderen.

Weet u dat er kinderen zijn die denken dat Sinterklaas in ons gemeentehuis woont? Maar helaas dit jaar geen Sint op het bordes. Onze Vrienden van Sinterklaas hebben er alles aan gedaan om de intocht coronaproof te organiseren. Maar toen het besmettingscijfer eind september zo snel opliep, moest de stichting samen met de gemeente tot de conclusie komen dat het dit jaar niet ging lukken.

ALLE VERTROUWEN Dat is jammer voor de kinderen en voor alle vrijwilligers die het jaar rond bezig zijn om dit mogelijk te maken.

Toch heb ik alle vertrouwen dat de kinderen het Sinterklaasfeest op een creatieve manier kunnen vieren. Onderschat de fantasie van de kinderen niet die opgroeien met ouders die online werken en zelf met mobieltjes en tablets heel goed uit de voeten kunnen. En zoals de kijkers van het Sinterklaasjournaal weten kunnen de Woudenbergse kinderen hun tekening voor Sinterklaas aan mij sturen en dan zorg ik dat die bij Sint terecht komt.

Zo maken we samen van de decembermaand op een creatieve en positieve manier een feestmaand. De feestverlichting is opgehangen en zorgt voor gezelligheid in ons centrum. We hopen op versoepeling van de maatregelen, zodat we in één van de Woudenbergse restaurants weer echt uit eten kunnen.

TESTSTRAAT GGD Goed nieuws voor onze inwoners is de tijdelijke teststraat van de GGD regio Utrecht, die deze week in De Camp geopend is. Wat fijn dat we in ons eigen dorp terecht kunnen om snel vast te stellen of we het coronavirus onder de leden hebben.

NIET COMPLEET Met de goede berichten over de ontwikkeling van een vaccin komt er steeds meer grip op dat zo ongrijpbare virus. Als we geen zin hebben in al die maatregelen is het goed om te bedenken waarvoor we het doen.

Ik kijk uit naar het moment dat de evenementen zoals de intocht van Sint, de Kerstmarkt en Florijnloop weer ‘gewoon' door kunnen gaan, want Woudenberg is niet compleet zonder al die mooie momenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie