Werken aan Woudenberg

Column

Meestal vertel ik u in deze column over de zaken buiten het gemeentehuis die mij als burgemeester bezighouden. Vandaag neem ik u mee naar binnen. In het monumentale deel van ons mooie gemeentehuis ben ik veel in overleg met de wethouders, gemeentesecretaris en vele medewerkers. Natuurlijk steek ik vaak over naar het moderne kantoordeel om stukken op te halen of te ondertekenen, de krant te lezen of een praatje te maken.

Ook bij de gemeente Woudenberg veranderen medewerkers van baan. Met de ervaring die zij hier opdoen, kan vaak een mooie stap worden gemaakt. En dat is goed! Om nieuwe medewerkers aan te trekken, willen we laten zien wat de gemeente Woudenberg als werkgever kenmerkt. Wat zijn onze sterke punten en wat kunnen we verbeteren? En hoe is het eigenlijk gesteld met het imago van de overheid als werkgever?

[PLUSPUNTEN] Het beeld is vaak dat werken bij de overheid wat saai is, niet innovatief, zonder durf en creativiteit, weinig eigen verantwoordelijkheid en minder loopbaanmogelijkheden. Je zou denken dat je de vacatures bij de overheid beter over kunt slaan in je zoektocht naar werk, maar er worden ook pluspunten genoemd. Overheden zijn minder commercieel, hebben geen winstoogmerk, dienen het algemeen belang en er is oog voor mensen. Maar hoe zit het bij de gemeente Woudenberg?

[BEDRIJFSVIDEO] Aan ‘onze’ jonge ambtenaren is gevraagd: wat maakt je werk bij de gemeente Woudenberg zo leuk? Ook zij hadden van tevoren het klassieke beeld van werken bij de overheid, maar dat is veranderd. De korte lijnen, ruimte voor eigen initiatief, resultaatgerichtheid en prettige werksfeer dragen hieraan bij. De gemeente Woudenberg is een ambitieuze en slagvaardige organisatie die zichzelf wil blijven ontwikkelen om het beste te kunnen doen voor Woudenberg. Daar staan wij met elkaar iedere dag voor opgesteld.

Met een bedrijfsvideo geven we een indruk van de gemeente Woudenberg als aantrekkelijke werkgever. Hiermee laten we zien wie wij zijn en waar we voor staan en gaan. Binnenkort kunt u deze video bewonderen. We willen onszelf blijven ontwikkelen en verbeteren om het beste te doen voor Woudenberg, zodat het een dorp is waar iedereen zich thuis voelt.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het fijn is om te werken bij en aan de gemeente Woudenberg. Met deze boodschap halen we steeds weer mensen binnen die hier ook aan bij willen dragen.

advertentie