Paddenstoelenwandeling
Paddenstoelenwandeling Martijn Nugteren

Ontdek de geheimen van paddenstoelen op landgoed Hoevelaken

13 september 2023 om 17:51 Activiteiten

WOUDENBERG Op zondag 1 oktober 2023, nodigen de gepassioneerde boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen natuurliefhebbers uit voor een betoverende paddenstoelenexcursie op het prachtige landgoed Hoevelaken. 

Deze excursie biedt een unieke kans om de fascinerende wereld van paddenstoelen te verkennen, die vaak liefkozend “de sieraden van het bos” worden genoemd. Deze natuurlijke juweeltjes schitteren vooral in de herfst, waardoor ze de perfecte reden zijn om het bos in te trekken.

Tijdens de twee uur durende excursie, die om 14.00 uur begint, zal een deskundige boswachter je begeleiden en je alles vertellen over de verschillende soorten paddenstoelen die op landgoed Hoevelaken gedijen. Van kleurrijke verschijningen tot mysterieuze schimmels, je zult versteld staan van de verscheidenheid aan paddenstoelen die je zult ontdekken.

Om deel te nemen aan deze magische ontdekkingsreis, wordt online reserveren van tevoren sterk aangeraden. De kosten bedragen €5,00 per persoon, terwijl kinderen van 4 tot 12 jaar slechts €2,50 per persoon betalen. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen kunnen gratis deelnemen aan de excursie op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Landgoed Hoevelaken is een unieke locatie waar de pracht van de herfst in al zijn glorie te bewonderen is. Mis deze gelegenheid niet om de mysterieuze wereld van paddenstoelen te verkennen en meer te leren over deze intrigerende natuurlijke wonderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie