Een scene uit de verfilming van het theaterspektakel Sanne.
Een scene uit de verfilming van het theaterspektakel Sanne. Gerwout Lamberink

Volle bak voor Sanne

15 februari 2023 om 09:40 Activiteiten Tips van de redactie

WOUDENBERG De eerste vertoning van Sanne the movie’ in het Cultuurhuis van Woudenberg, was dinsdag helemaal uitverkocht. Omdat Stichting Oud Woudenberg veel verzoeken heeft gekregen van mensen die de film ook willen bezoeken, vinden enkele extra voorstellingen plaats. 

De geplande voorstelling op donderdag 16 februari was al snel uitverkocht. Voor de extra voorstelling op woensdagavond 22 februari (om 19.30 uur)  is ook al veel belangstelling. Daarom zijn twee nieuwe data gepland: op vrijdag 10 maart en maandag 13 maart. Ook die films beginnen om 19.30 uur.

Het theaterspektakel dat vorig jaar zomer in Woudenberg en Scherpenzeel werd uitgevoerd, en waarvan nu een twee uur durende film is gemaakt, gaat over de worsteling voor de boeren tussen grootschaligheid, passie voor beroep, rol van banken en overheid en opvattingen van stedelingen. De boodschap die uit het stuk naar voren komt, is het verbinden van boeren en burgers met elkaar. Er wordt teruggegaan naar het boerenbedrijf rond 2000. Wel of niet uitbreiden? Neemt iemand de boerderij over en met welke verwachtingen? Vervolgens wordt duidelijk welke impact de MKZ-crisis heeft op het boerengezin. Centraal staat boerendochter Sanne, die al deze dilemma’s binnen haar gezin meemaakt.

Toegang € 5,00 en vooraf verplicht reserveren via info@cultuurhuiswoudenberg.nl of bij de balie van het Cultuurhuis. De opbrengst van de beide voorstellingen gaat naar de Voedselbank Woudenberg/Scherpenzeel.

Voorzitter Dick Veldhuizen van Oud Woudenberg leidt de film in.
Initiatiefneemster Clara van Ravenhorst van 'Sanne' vertelt voorafgaand aan de film over de totstandkoming ervan.
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie