Woudenberg staat klaar voor sterke service
Woudenberg staat klaar voor sterke service John Haket

Focus4u in een mindere fase

8 april 2018 om 21:05 Sport/sport Deel je nieuws

Na het verlies met 3-1 vorige week woensdag tegen Pegasus in Nijmegen, moesten de volleybalheren afgelopen zaterdag aantreden tegen de nummer 4 Rebelle in Dieren.

Woudenberg kende naar aanloop van deze wedstrijd wat personele problemen: Libero Ties Haket was deze week ziek geweest en was nog niet helemaal hersteld en middenman Ruben van Holland heeft nog te veel last van zijn knie. Daarom was Frans de Greef uit het tweede aan de selectie toegevoegd.

Woudenberg begon niet scherp genoeg aan deze wedstrijd en moest hard knokken om punten te maken. Woudenberg had met name geen antwoord op de sterke sprongopslagen van twee spelers van Rebelle. Of het was een direct punt voor de tegenstander of Woudenberg kon haar favoriete spelletje niet spelen en werd de aanvalsopbouw voorspelbaar. Aan de andere kant bleef Rebelle wel gewoon hun punten maken; 25-20.

In de tweede set werd al snel duidelijk dat Ties Haket niet verder kon spelen en werd Frans de Greef libero. Ook werd Jochem Koetsier ingezet als passer loper. Maar ook in deze set en in de derde set liep Woudenberg achter de feiten aan en werd met 25-16 en 25-20 verloren.

In de vierde set wisselde coach Arnoud Holl de passer lopers Pieter Vink en Jochem Koetsier van positie. In die vierde set werd beter gespeeld en kwam Woudenberg al snel op een 1-4 voorsprong. Maar Rebelle kwam weer terug tot 8-8 en ontstond er een spannende wedstrijd. Grote verschil was nu dat Woudenberg de sprongservice nu wel goed onder controle kreeg en er werd veel beter verdedigd. Met een paar sterke opslagen van Jochem koetsier werd uiteindelijk de set met 23-25 gewonnen.

"We hebben nu 20 wedstrijden gespeeld en dit is de tweede wedstrijd dat we te maken krijgen met veel sprongservice geweld. Daar hebben we het 3 sets erg lastig mee gehad" vatte coach Arnoud Holl de wedstrijd na afloop samen: "maar ook nu zijn we teruggekomen. Natuurlijk hebben we wat personele problemen, maar dat is niet de hoofdoorzaak van het verlies. De tegenstander speelde een prima wedstrijd en daar hadden wij geen antwoord op."

Woudenberg staat nog steeds tweede en komende zaterdag speelt Woudenberg thuis in de Camp tegen de nummer 3 Vives. Aanvang 18.30 uur.