Focus4u: Derde 4-0 overwinning op rij

25 maart 2018 om 19:36 Sport/sport Deel je nieuws

Door de 4-0 overwinning tegen de nummer 8 VoCASA-2 is Woudenberger nog steviger op de 2e plek komen staan. Achteraf was het een ruime overwinning, maar in het begin van de eerste set leek dat er niet op. Woudenberg stond al direct met 0-3 achter. Woudenberg had moeite om de achterstand in te lopen, maar na een time-out van Woudenberg kantelde de set en werd met 25-21 gewonnen.

In set 2 en 3 was Woudenberg heer en meester. Met een veel scorende sprongservice van Rik Blokhuis, een paar mooie combinatieaanvallen van Jan Pieter Kooy en zeer sterk verdedigen zorgde ervoor dat Woudenberg over de tegenstander heen walste en werd met 25-8 en 25-14 gewonnen.

In de vierde set werd de concentratie bij Woudenberg wat minder, waardoor het in het begin nog onnodig spannend werd. Maar als zo vaak was Woudenberg in de eindfase weer prima op dreef: 25-19.

“Vorige week was een mentale overwinning, deze keer waren we volleyballend gewoon zeer goed.” vatte coach Arnoud Holl na afloop samen:  “Verdedigend hebben we een aantal onmogelijke ballen van de grond gehaald en als je dan zo’n rally ook nog wint, dat werkt super motiverend. We staan nu nog steviger op plek 2, maar het gaatje met de nummer 1 blijft onveranderd. Het programma van koploper Orion is iets gunstiger dan ons programma. We hebben nog 1 thuiswedstrijd en 3 pittige uitwedstrijden te gaan, waaronder komende woensdag tegen Pegasus in Nijmegen. Orion heeft nog twee wedstrijden tegen de onderste twee. Het blijft bijzonder dat we na twee promoties achterelkaar weer kans maken om te promoveren. We blijven gewoon elke week genieten van waar we mee bezig zijn en zo goed mogelijk spelen blijft de opdracht.