Focus4u wint met 4-0 van nummer 3

18 maart 2018 om 14:19 Sport/sport Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag met 4-0 van VVH in Harderwijk gewonnen.

Vooraf was deze wedstrijd een mooi affiche; de nummer 2 uit tegen de nummer 3. De thuiswedstrijd had Woudenberg weliswaar met 3-1 gewonnen, maar VVH had bij Woudenberg een zeer goede indruk achter gelaten. Woudenberg had zich voorbereid op een lastige wedstrijd.

Nog steeds zonder de licht geblesseerde middenman Ruben van Holland begon Woudenberg zeer sterk aan de wedstrijd. Via een sterke serviceserie van Jan Pieter Kooy keek Woudenberg al snel tegen een voorsprong aan die niet meer uit handen werd gegeven en werd met 21-25 gewonnen. De tweede set was een kopie van de eerste set en werd ook met 21-25 gewonnen.

De derde set leek ook af te stevenen op een kopie van set 1 en set 2, maar aan het einde van de set maakte Woudenberg een paar onnodige fouten en werd het nog onnodig spannend. Uiteindelijk herpakte Woudenberg zich en werd met 23-25 gewonnen.

Dit was echter een voorteken voor de 4e set. Woudenberg kreeg een service van een speler van VVH niet onder controle en keek al snel tegen een 5-1 achterstand aan. VVH bouwde deze voorsprong nog iets uit, maar na een time-out aan Woudenbergse kant kwam Woudenberg terug in de wedstrijd. De passing werd beter, de foutenlast ging omlaag en met een paar goede aanvallen van de buitenaanvallers Pieter Vink, Jan Pieter Kooy en Wessel Terpstra  werd de achterstand omgebogen naar een 20-25 voorsprong.

“Dit was een klasse overwinning” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “We hebben vandaag niet goed gespeeld en VVH liet in sommige fases zien dat zij erg goed kunnen volleyballen. Het grote verschil zat hem in het feit dat wij in alle fases rustig bleven. Ook bij de ruime achterstand in de vierde set. Wij lieten ons niet gek maken door de randverschijnselen. Dit hadden we vooraf ook zo besproken, maar het moet natuurlijk wel uitgevoerd worden en dat is een groot compliment aan de spelers. De meegereisde supporters hebben denk ik wel een mooie wedstrijd gezien.”

Aangezien ook de nummer 1 met 4-0 heeft gewonnen, blijft Woudenberg de nummer 2 en is weer 1 punt uitgelopen op de huidige nummer 3.

Komende zaterdag speelt Woudenberg om 18.30 in de Camp tegen het tweede team van VoCASA.