Marlene op het hoogste podium
Marlene op het hoogste podium Nikki Versteeg

Marlene Timmerman districtskampioen

18 maart 2018 om 11:39 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 17 maart stond voor de turnsters uit de derde divisie de districtsfinale op het programma in Amersfoort. Zes turnsters uit de A selectie van gymnastiekvereniging Longa Woudenberg hadden zich voor deze finale geplaatst. Een knappe prestatie!

In de eerste ronde turnde Marlene Timmerman (12 jaar) een uitstekende wedstrijd met hoge scores. Zij mocht op het hoogste podium plaatsnemen en de gouden medaille als districtskampioen in ontvangst nemen. In de tweede ronde kwam Cynthia Koutsouradis (10 jaar) in actie. Cynthia liet mooie oefeningen zien maar de zenuwen waren haar soms nog de baas. In een deelnemersveld van 31 turnsters behaalde ze een keurige 11e plaats.

In de derde ronde was het de beurt aan Maria Schmidt (11 jaar) en Anna Suurmeijer (15 jaar) Bij Maria liep niet alles zoals gepland maar ze probeerde wel knap een aantal nieuwe elementen. Vooral haar nieuwe opsprong op balk was prachtig om te zien. Anna was niet zo fit en haar brugoefening wilde niet helemaal lukken. Op vloer, balk en sprong wist ze echter mooie scores te behalen.

In de laatste ronde turnden Floortje Brunenberg en Sasja van Beek (beiden 14 jaar). Floortje turnde een stabiele wedstrijd met een mooie uitstraling tijdens haar oefeningen. Ze behaalde haar persoonlijke doelen. Sasja moest op vloer helaas een val incasseren maar turnde verder een nette wedstrijd. Met name haar brugoefening zag er strak uit. 

Op zaterdag 7 april zullen Marlene, Floortje en Sasja weer in actie komen tijdens de halve finale voor het NK in Nieuwegein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie