Trainers luiden noodklok
Trainers luiden noodklok LONGA

Geen bestuur, geen LONGA

4 juli 2020 om 21:02 Overig Deel je nieuws

Vertrekkend bestuur en trainersstaf luiden de noodklok., als er niets gebeurt bestaat LONGA straks niet meer.

Over twee weken loopt het gymnastiek seizoen ten einde. Wat een geweldig jubileumjaar moest worden, is een seizoen gekenmerkt door zorgen. Door de coronacrisis natuurlijk maar nog belangrijker omdat het ook nu niet is gelukt een voltallig bestuur te formeren. De situatie is nijpend omdat vier van de vijf bestuursleden na dit seizoen vertrekken. Alleen het nieuw aangetreden bestuurslid selectie blijft over. Er is straks geen beslissingsbevoegd bestuur meer.

Inmiddels is het dus echt twee voor twaalf. Twee jaar geleden nam de penningmeester al afscheid ook de voorzitter en secretaris maakten vervolgens bekend het stokje over te willen dragen. Net als de ledenadministrateur en bestuurslid personeel & organisatie. Zij hebben inmiddels allemaal 5 tot 10 jaar hun bestuurfunctie vervuld. Diverse oproepen via verschillende kanalen leverden geen vervanging op. En het is heel simpel, geen bestuur, geen vereniging!

Voorzitter Tanja van Dolder vertelt: “Als er niets gebeurt, bestaat LONGA binnenkort niet meer. Al meer dan twee jaar vragen we met grote regelmaat aandacht voor het invullen van de bestuursfuncties. Hierop komt helaas steeds geen reactie. Het is echt vreselijk dat we op deze manier de noodklok moeten luiden. We zijn daar ook teleurgesteld over. We hopen dat er nu mensen opstaan die de vereniging daarmee feitelijk redden.”.

Ook de trainers van de club maken zich grote zorgen over de toekomst. Rien Geurken trainer recreatiegroepen: “In de bijna 35 jaar dat ik bij LONGA trainingen geef, heb ik zoiets nog nooit meegemaakt. We zijn een geweldige club, die er heel goed voor staat. Er waren altijd wel mensen met een echt verenigingshart die met enthousiasme deel van het bestuur wilden uitmaken. Heel bizar dat het nu maar niet lukt!”. Hoofdtrainster selectie Nikki Versteeg: “Het is gewoon zuur dat een handvol mensen voor ruim 350 leden op de been is en dat er niemand wordt gevonden de posities in te vullen. Tuurlijk moet er ook veel gebeuren maar we zijn een club van mensen die de schouders er wel onder willen zetten. Daar moeten we alleen wel een bestuur voor hebben!”.

Leest u dit artikel en wilt u graag een (bestuurs)taak uitvoeren? Geen verstand van gymnastiek, geen lid van LONGA? Geen probleem! Aarzel niet, neem contact op met Denise de Ridder M: 06-40255519 of mail naar info@longawoudenberg.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie