Maud brons en Anne zilver
Maud brons en Anne zilver Nikki Versteeg

Medailleregen voor turnsters Longa

11 maart 2018 om 21:48 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 10 maart verschenen er 24 turnsters van gymnastiekvereniging Longa Woudenberg aan de start van hun tweede voorwedstrijd in Amersfoort. Het werd een zeer geslaagde dag, waarbij er 15 medailles en een groot aantal finaleplekken werden behaald. 

In de eerste ronde turnden de pupillen 2 (10 jaar). Amy Leenstra, Esmee Seeger en Brianna Wittenberg zijn dit seizoen gepromoveerd naar een hogere divisie en lieten zien in dit niveau thuis te horen. Mika Wonnink turnde erg netjes en kreeg de zilveren medaille omgehangen. Ook jeugdturnsters Maud de Man en Anne van de Essenbrug (12 jaar) turnden in deze ronde. Maud haar harde werken werd beloond met een bronzen medaille. Anne liet prachtige series zien. Ondanks een tegenslag bij brug, won zij knap het zilver. Carmen Castrop en Fleur van Haandel (Senior, 15 jr. e.o.) wisten beiden op een toestel de hoogste score te behalen. Carmen op vloer en Fleur op sprong.

In de tweede ronde turnden instappers Hasse van der Heiden, Lorelie Wagenaar en Julia Reijersen van Buuren ( 8 jaar) een goede wedstrijd, waarbij ze allemaal op de balk bleven staan. Hasse won in dit niveau het brons. Peggy Jansen en Lieke Driessen (9 jaar) lieten ook mooi turnwerk zien. Peggy won knap het zilver en Lieke het brons voor de 4e plek. In derde ronde turnde Fleur van der Wansem (11 jaar) voor het eerst een nieuwe sprong. Daarnaast wist zij de hoogste score op de brug te bemachtigen. Robin Hoogvliet, Benthe Boonzaaijer en Eline Suurmeijer turnden bij de junioren (13/14 jaar). Benthe had een goede balkoefening en Robin turnde erg netjes. Zij behaalde een mooie derde plek. Eline pakte het zilver en sprong letterlijk de veren uit de plank.

In de vierde ronde kwamen de seniorturnsters in actie. Emely den Ouden liet een mooie sprong zien en eindigde net buiten het podium. Fleur Drost turnde overtuigend op vloer en pakte het brons voor de 5e plek. Joosje den Hertog turnde een super goede wedstrijd en mocht op het hoogste podium plaatsnemen. Nadine Willigenbrug (13 jaar) liet in deze ronde een erg mooie balkoefening zien en turnde op de brug een nieuw element.

In de laatste ronde turnden junioren Amelie van Doorn en Madelon van der Heijden. Amelie overwon haar angst op vloer en liet een prachtige serie zien. Madelon wist alle turnsters achter zich te laten en mocht het goud in ontvangst nemen. Esther Geurken (senior) liet in haar niveau ook stabiele oefeningen zien.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie