-
- John Haket

Vallei Accountants/Dames 1 sterk in streekderby tegen Renswouw

11 maart 2018 om 21:17 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was de grote tegenstander in de Camp Renswoude, zo mocht ook Dames 1 aantreden tegen Renswouw D2. Dit team staat momenteel derde in de poule en is daarmee een sterke maar vooral ervaren tegenstander.

Al gauw werd duidelijk dat Woudenberg gebrand was om punten te pakken. De dames brachten een goede servicedruk en met de sterke verdediging konden de aanvalsters in stelling gebracht worden. Renswoude had geen antwoord op het snelle spel en de set werd gewonnen met 25-13.

In de tweede set leken de rollen omgedraaid. Renswoude pakte de service beter op en Woudenberg had problemen met eigen fouten. Mandy van der Vaart en Dimphany Hendriksen kwamen er in als spelverdeelster en diagonaal respectievelijk om de aanvalsdruk vast te houden. De servicepass kwam niet goed uit de verf en de tegenstander wist de Woudenbergse servicereeksen goed te doorbreken. Helaas won Renswoude de set met 10-25.

Na een stevige peptalk van coach Harry Kenter stond Woudenberg sterk aan het begin van de derde set. Het snelle spel werd weer opgepakt. Zowel Mandy als Joline konden bij hun speelmomenten de midden aanvalsters goed bedienen waardoor veel punten gewonnen werden. Winst voor Woudenberg met 25-14.

In de vierde set bleek Renswoude nog niet uitgespeeld. Er was dit keer sprake van een spannende gelijk opgaande set waarbij het puntenverschil nooit groter werd dan maximaal 3 punten. Uiteindelijk leek de druk toch te groot bij Woudenberg en kwam Renswoude gelijk door te winnen met 24-26.

De ondertussen bekende vijfde set brak aan. Vallei Accountants/Dames 1 wist in deze set het goede spel van de eerste en derde set op te pakken. Met een voorsprong ging Woudenberg de veldwissel in en uiteindelijk konden de dames dit doortrekken naar 15-6. Hiermee was de nummer 3 van de competitie verslagen met 3-2.

“Deze wedstrijd mogen we trots zijn op ons spel. We hebben gewonnen van de nummer drie met goed spel, zelfs al waren we niet altijd constant. Hieruit wordt duidelijk dat er weer een stijgende lijn aanwezig is. Het doel voor volgende week is om het nog beter te doen dan deze week.” Vertelt coach Harry Kenter.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld in Elst tegen Gemini D4 om 12:00 op 17 maart.