De overwinning wordt uitbundig gevierd
De overwinning wordt uitbundig gevierd Roos Jongsma

KV Woudenberg wint de streekderby tegen Telstar met 19-20

8 maart 2020 om 20:10 Korfbal Deel je nieuws

Nog 4 wedstrijden te gaan in de korfbal zaalcompetitie en de spanning om de ranglijst neemt toe. Zaterdag trad het eerste team uit aan tegen Telstar uit Hoevelaken. Telstar heeft kampioensambities en neemt de 2e plaats op de ranglijst in. Woudenberg bevindt zich in de gevarenzone en neemt de 6e plaats in. Op papier dus een lastige tegenstander om uit van de winnen. Dat bleek al snel. In de eerste 20 minuten presteerde Telstar het om 9-3 op het scorebord te laten zetten. Woudenberg herstelde zich echter heel sterk en kwam knap terug en bij de ruststand was het 9-7. Alles was dus nog mogelijk.

Na de rust werd al gauw duidelijk dat Woudenberg de beste papieren had. Er was veel publiek meegekomen en de sfeer was prima. Door goede combinaties en afstandsschoten, gecombineerd met knap afvangwerk onder de korf, wist Woudenberg de wedstrijd naar zich toe te trekken in de tweede helft. Een hoofdrol was weggelegd voor invallende A1 speler Jarne de Jongh die meerdere doelpunten voor zijn rekening nam. In de laatste paar minuten werd het toch nog spannend waardoor Telstar dicht bij kon komen. Hun inhaalslag was echter te laat ingezet. Woudenberg neemt 2 hele mooie en dure punten mee naar huis en vierde de overwinning uitbundig!

Zaterdag 14 maart zal Sporthal De Camp het decor zijn van de 5de editie van SUPER SATURDAY waarbij tegenstanders Viko 1 en 2, IJskoud de beste en DSC gaan proberen de punten uit Woudenberg mee te nemen. Aanvang 13.25. Komt allen kijken, het wordt vast een mooie middag!