Wouter Blokhuis uit een vrije bal.
Wouter Blokhuis uit een vrije bal. Pim Jongsma

Woudenbergse korfballers weten niet te stunten tegen koploper

18 maart 2019 om 00:43 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond een lastige opgave op het programma voor de ploeg van Wessel Hengeveld: een wedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper. Victum uit Houten had tot op heden nog geen wedstrijd verloren. Aan de geel-zwarten de taak om hier verandering in te brengen.

Goed voorbeeld

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de A1 het goede voorbeeld. Zij wonnen in de slotfase van de koploper in hun poule en maken hierdoor nog aanspraak op promotie naar de overgangsklasse. De hoofdmacht leek hier motivatie uit te putten, want een heel groot gedeelte van de eerste helft wist het aan de goede kant van de score te blijven. Tot de 5-5 stond Woudenberg voor. Hierna viel het echter stil aan de kant van de Woudenbergers, want er zou uiteindelijk gerust worden met een 7-5 stand in het voordeel van Victum.

Zakelijk uitgespeeld

Na de rust wist Victum de voorsprong te consolideren. Woudenberg scoorde nog wel wat mee, maar het geloof was er niet meer. Er werden hier en daar nog wel mooie en lange aanvallen gespeeld, maar de afronding ontbrak. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 16-11. Gezien de wedstrijd had er meer ingezeten, maar ondanks dat een knappe prestatie tegen de ongeslagen koploper.

Er staan nog twee belangrijke wedstrijden op het programma. Te beginnen bij de laatste thuiswedstrijd in de zaal van het seizoen. Op zaterdag 23 maart start de wedstrijd tegen DOS-WK om 17:40 uur.