-
- -

Volleybalheren Woudenberg strijdend ten onder tegen de koploper

22 november 2021 om 10:13 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond de eerste echt test voor Focus 4U/Woudenberg op het programma. In de vijfde wedstrijd van het seizoen speelden de heren de uitwedstrijd tegen koploper Heyendaal uit Nijmegen. Vanwege corona waren diverse andere wedstrijden uitgesteld, maar gelukkig kon deze wedstrijd gewoon doorgaan.

Coach Erwin Vermeer startte met de volgende spelers: Vincent Schotanus, Jan Pieter Kooy, Koos Jol, Marnix de Bruin, Christian den Ouden, Rik Blokhuis en Yannick Bruggink vervulde de rol als libero.

Voor het eerst dit seizoen startte de ploeg gretig en scherp aan de wedstrijd. Het was duidelijk dat de volleybalheren wilden laten zien wat ze waard zijn in deze lastige uitwedstrijd. De hele set was er een voorsprong en met name Jan Pieter liet zien dat hij weer naar zijn oude niveau toe aan het groeien is. Hij scoorde enkele belangrijke aanvallen en had ook een goede serviceserie in deze set. De uitslag: 25-23 in Woudenbergs voordeel.

De thuisploeg bleef het ook in de tweede set lastig houden, maar liet gedurende deze set wel zien waarom ze zoveel wedstrijden winnen. Heyendaal is een degelijke ploeg met een beperkt aantal spelers die er bovenuit steken. Waar in de eerste set nog veel individuele fouten werden gemaakt ging de foutenlast van Heyendaal duidelijk omlaag in deze set. Hierdoor ontstond een goede tweede set. Ook Woudenberg was namelijk in staat om zijn niveau vast te houden en was nog steeds de bovenliggende partij. De voorsprong aan het eind van deze set was zelfs 23-20, maar helaas kon de ploeg van Erwin Vermeer dit niet vasthouden. Een goede serviceserie en enkele fouten in de eindfase zorgde voor een onverwachte comeback van de thuisploeg: 25-23 voor Heyendaal.

In de derde set nam Tino van der Laan de plek over van Vincent Schotanus. Het wedstrijdbeeld veranderde wel en gesterkt door de setwinst in de tweede set was de koploper beter in zijn element. Focus 4u/Woudenberg keek de hele set tegen een kleine achterstand aan, maar toonde wel veerkracht aan het einde van de set. De achterstand werd steeds kleiner en er kwam zelfs een voorsprong van 22-20 aan het eind van deze derde set. Wederom een gouden kans om de set te winnen, maar door fouten bij enkele simpele rally passes ging de set toch verloren: 25-22.

De vierde set kwam Jochem Koetsier in het veld voor Tino. Ook had Bertil van de Vliert inmiddels de libero plek overgenomen van Yannick. De Woudenbergse volleybalheren bleken echter niet in staat om het niveau vast te houden. De vierde set werd nooit echt spannend, waardoor Heyendaal zijn koppositie kon verstevigen.

Conclusie na deze wedstrijd is dat de ploeg hard heeft gewerkt en lange fases in de wedstrijd gelijkwaardig of zelfs beter was dan een ploeg die bovenaan in deze competitie staat. In dit soort wedstrijden zijn het uiteindelijk details die beslissend zijn. Dit bleek zeker in de tweede en derde set waar in de eindfase onnodige individuele fouten werden gemaakt en de spelers te voorzichtig in de aanval werden. Het wrange na deze nederlaag is dat dit misschien de beste wedstrijd van het seizoen was, maar waar toch slechts 1 punt aan is overgehouden.

Volgende week staat weer een thuiswedstrijd op het programma. Helaas zonder thuispubliek als gevolg van de nu geldende coronamaatregelen.