buitenschilder in actie
buitenschilder in actie Wanda Landwaart

expositie

12 oktober 2021 om 16:59 Lokaal Deel je nieuws

Expositie van de buitenschilderweek Leusden-Woudenberg.

Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober exposeren de schilders hun werken van dit jaar gedurende twee dagen in cultureel centrum de Moespot in Achterveld.

De opening is op zaterdag 30 oktober om 15.00 uur.

Vorig jaar konden de buitenschilderweek en de expositie helaas niet doorgaan maar dit jaar hebben we het er toch weer op gewaagd. In de week van 12 t/m 17 juli vond dit jaar de jaarlijkse buitenschilderweek plaats.

Iedereen die plezier beleeft aan het creatief bezig zijn met potlood, kwast e.d. was daar welkom. Het was op één dag na prachtig weer. Op mooie locaties in de omgeving van Leusden en Woudenberg hebben 24 kunstenaars  hun creatieve aspiraties kunnen uitleven op doek of papier. De jaarlijkse schilderweek en deze expositie zijn zeker al meer dan 20 jaar een begrip in Leusden en Woudenberg en wijde omgeving.

De organisatoren van dit jaarlijks evenement zijn Carel Wiggerman,  Wanda Landwaart en Martin Vermeul uit Woudenberg.

Van te voren waren door de organisatie weer mooie plekjes uitgezocht waar de groep iedere dag naar toe ging om daar of in de omgeving te tekenen of te schilderen.

De fraaie en inspirerende schilderlocaties waren deze keer op en rond Hoeve de Beek in Woudenberg bij de Grebbelinie. We parkeerden op hun terrein en maakten gebruik van hun tafels en koffie en derg. De volgende dagen waren we achtereenvolgend in Natuurterrein Bloeidaal – ingang Stoutenburg Noord; de IJshoeve Ruitenbeek in Leusden; het Beaufortpark in Woudenberg (deze dag viel letterlijk in het water door de zware regen); en weer met de zon er bij in fruitpluktuin Très Jolie in De Glind waar aansluitend de gezellige, afsluitende bijeenkomst gehouden werd met alle deelnemers en we ieders gemaakte werk alvast konden bekijken.

De expositie is te bezichtigen op zaterdag 30 oktober van 13.00 tot 17.00 uur en zondag 31 oktober van 11.00 tot 17.00 uur, in

Cultureel centrum de Moespot, Jan van Arkelweg 6 in Achterveld.

Instagram @buitenschilderweek.leu.wou

Corona regels.

Ook wij houden ons strikt aan de corona voorschriften.

Voor bezoekers is het van belang dat zij kunnen aantonen dat zij zijn gevaccineerd (QR code of vaccinatiebewijs). Dit moet men altijd bij zich  hebben.

Heeft u geen gegevens bij zich of bent u niet gevaccineerd of positief getest dan mogen wij u niet binnenlaten.

Door Boa’s wordt controle uitgeoefend.

Blijf thuis bij klachten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie