Oud en vervallen huisje
Oud en vervallen huisje AP Philippo

Zelfs in corona tijd de aller armsten helpen op Haïti

17 december 2020 om 22:18 Lokaal Deel je nieuws

Twee weken zouden we naar Haïti gaan om de allerarmsten te helpen. De twee weken werden ruim zes weken. Een land wat niet zonder gevaar is. Toch hadden we het weer op ons hart gekregen en voelden we ons geroepen om ook dit jaar weer te gaan. Begin november zijn we afgereisd naar Haïti.  Een stap in geloof! 

Gezien de tijd waarin we leven besloten wij om op het laatste moment te boeken. Vijf dagen voordat we naar Haïti wilden gaan waren alle vluchten vol. Toen we degene die onze vluchten altijd regelt vroegen eens in haar systeem te gaan kijken, bleek precies op dat moment dat zij keek, dat er nog drie tickets beschikbaar waren. Dit hadden we nodig! Toen ze er een optie op nam zat het hele vliegtuig weer vol! Ongelofelijk wat een Gods wonder! Vlak voor ons vertrek om de corona test te doen kregen we te horen dat onze terugvlucht geannuleerd was en dat we op 7 december weer terug konden vliegen. We kregen vrede met de gedachte om vijf weken te blijven. Er moest een reden zijn waarom we langer moesten blijven. We hebben zoveel kunnen doen, want de vijf weken werden ruim zes weken en inmiddels zijn we weer veilig thuis. 

We hebben gevangenen mogen bezoeken, een mobile kliniek mogen opzetten welke ook tijdens onze afwezigheid gecontinueerd blijft, eten mogen uitdelen, het Evangelie mogen verkondigen door middel van de Jezus film te laten zien en bijbels mogen uitdelen. Ook hebben we een weduwnaar die de zorg heeft voor 13 kinderen en kleinkinderen mogen voorzien van een huis. Ze woonden in een krot waar het net zo hard binnen regent als buiten. De kinderen hebben hun moeder/oma verloren en in juni is hun zus/tante vermoord. Diverse kinderen van dit gezin krijgen nu iedere dag onderwijs en gaan een nieuwe toekomst tegemoet en in ieder geval krijgen ze één maaltijd per dag en kunnen ze naar de arts. De mensen leven niet in Haïti, maar proberen iedere dag te overleven!   

We hebben zoveel mogen betekenen voor zoveel mensen. Deze zes weken hebben we echt nodig gehad en was dus niet voor niets. Wat een voorrecht om dit juist in deze tijd te mogen en te kunnen doen!  We hebben u hulp nodig. Laat je hart spreken en geef! Samen staan we sterk! Help ons helpen!  

Wilt u meer weten over ons project zie www.benaiah.eu/project-haiti en steun de mensen alstublieft door een gift over te maken naar NL44 ING 0006 3295 45 tnv Stichting Benaiah Iedere euro gaat naar ons project! Alvast heel hartelijk bedankt! 

Ronald en Alice Philippo

Nieuw huis in aanbouw
Kinderen vermaken bij de mobiele kliniek
Sponsorkindjes gaan naar school
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie