Arjeh Kalmann
Arjeh Kalmann Bibliotheek Eemland

Arjeh Kalmann vertelt over zijn boek “Leef gelukkig!”

12 oktober 2020 om 16:23 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Op donderdag 29 oktober vertelt schrijver Arjeh Kallman tijdens het Cultuurcafé meer over zijn boek “Leef gelukkig!; Een Joods familieportret in egodocumenten” in het Cultuurhuis: dè Huiskamer van Woudenberg.

 

Arjeh Kallman vertelt over verschillende generaties van een welgestelde, joods Amsterdamse familie. Zijn verhaal over Karel Cohen, diens vrouw Betje, hun zonen Maurits en Max en kleinkinderen is gebaseerd op hun dagboeken, sinterklaasgedichten en honderden brieven van voor, ín en ná de oorlog. Karel en Betje hebben drie kleindochters en een kleinzoon. Eind jaren dertig vertrekt de kleinzoon naar Palestina. Karel sterft in december 1940 een natuurlijke dood. Twee kleindochters vluchten naar Zwitserland, waarbij er een, Netty, aan de Zwitserse grens wordt tegengehouden. Zij sterft in Auschwitz. De anderen duiken drie jaar lang onder en overleven de oorlog.

 

Arjeh Kallman is voormalig hoofdredacteur van het ‘Utrechts Nieuwsblad’ en zoon van een van de hoofdpersonen. Zijn dominante opa Max Sloot iedere brief af met de opdracht: “leeft gelukkig”. Niemand slaagde daarin. Tijdens de lezing vertelt Arjeh Kallman over het boek de zoektocht die hij hiervoor heeft gemaakt.

 

Kaartjes voor de lezing kosten €3 en zijn verkrijgbaar op www.bibliotheekeemland.nl. Het programma begint om 20.15 uur. Dit Cultuurcafé vindt plaats in het kader van 75 jaar Vrijheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie