Focus4U Woudenberg H1 wint lastige uitwedstrijd

4 oktober 2020 om 15:11 Sport Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag mocht Focus4U heren 1 afreizen naar Wageningen voor de lastige uitwedstrijd tegen Waho 1. Door de afwezigheid van Christian den Ouden ging Derrick Vorstelman uit heren 2 met ons mee. Ook Pieter Vink werd toegevoegd aan de selectie.

Na ruim driekwartier buiten wachten, werd het team eindelijk de sporthal binnengelaten. Absoluut geen ideale omstandigheden, maar om 22.00 uur konden we toch starten met de wedstrijd.

De eerste set werd begonnen met Yannick Bruggink, Vincent Schotanus, Koos Jol, Jochem Koetsier, Marnix de Bruin, Sander Wildeman en libero Jitse van Grunderbeek.

Een gelijk opgaande strijd, waar beide teams moeite hadden met de pass, veranderde pas op een stand van 19-19. Derrick kwam in het team voor Sander en dit pakte prima uit. Een prima service serie van Derrick zorgde voor het beslissende gat van 3 punten. Uiteindelijk werd deze set gewonnen met 25-22.

De tweede set is er een om snel te vergeten. Door een te slappe start liep Focus4U heren 1 de gehele set achter de feiten aan. Ook het inbrengen van Pieter voor Marnix kon het tij niet keren. Halverwege was er nog een kleine opleving, maar dat was niet voldoende om de 12-19 achterstand weg te werken. Deze set werd dan ook met 18-25 verloren. Helaas was er nog een tegenvaller. Jochem Koetsier kon de wedstrijd niet meer vervolgen door een opgelopen enkel blessure aan het eind van set 1.

In set drie maakte Derrick zijn opwachting als diagonaal. De Woudenbergse mannen waren nog niet gelijk hersteld van de vorige set. Wederom een moeizaam begin van deze set, waarbij het team continue op een lichte achterstand stond. Na een achterstand van 9-13 kwam er meer beleving in de ploeg. De achterstand werd weggewerkt en via een aantal mooie aanvallen werd er gewonnen met 25-21.

Om vier punten mee naar Woudenberg te nemen, moest er in set vier gewonnen worden. De start was flitsend. Woudenberg kwam los en bij de tegenstander zag je de foutenlast toenemen. Op 15-8 werd Yannick vervangen door Bertil. Met een aantal goede midden aanvallen, van de prima spelende Koos en Sander, werd deze set met 25-13 gewonnen.

Helaas mochten er geen toeschouwers bij deze wedstrijd aanwezig zijn. Daar heeft Focus4U heren 1 een prima oplossing voor. Via een livestream konden de supporters de gehele wedstrijd thuis op de bank volgen.

Zaterdag 10 oktober speelt Woudenberg zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Om 18.30 uur is Toesj 1 uit Heteren de tegenstander.