Henschotermeer om te huilen.

3 april 2018 om 20:02 lokaal Deel je nieuws

Ons unieke recreatiegebied, het Henschotermeer met z’n schitterende natuurlijke uitstraling wordt door de nieuwe exploitant in snel tempo afgebroken tot een omheind recreatiepark. Hij is van mening dat deze goddelijke omgeving een handje geholpen moet worden om het allemaal echt mooi te maken. Op de informatie bijeenkomst van afgelopen zaterdag zegt hij van een zes een zeven te gaan maken. Wie er nu rondloopt ziet dat hij dit met veel prikkeldraad, hekken en grootschalige bomenkap wil bereiken. Met een kinderboerderij en meer horeca moet het voor de bezoekers echt aantrekkeliojker gaan worden.

Hoewel het al enkele jaren bekend is dat de voormalige pachter, Recreatie Midden Nederland, het gebied om financiële reden moest afstoten is de nieuwe exploitant pas in december bekend geworden. In achterkamertjes en buiten ieders gezichtsveld lijkt de wissel echter al lang tijd te zijn bekokstoofd. Daarbij is het op z’n minst opvallend dat de oude beheerder van Recreatie Midden Nederland al jaren op het terrein van de nieuwe exploitant huisde, een privérelatie daarmee onderhield en daar nu zelfs werkzaam is. Andere partijen en methoden voor exploitatie, zijn duidelijk niet onderzocht. Het is jammer dat de politiek de ingrijpende gevolgen voor onze directe leefomgeving niet goed heeft ingeschat.

Een gebied waar men voorheen even een wandelingetje maakte om van het bijna on-Nederlands natuurlijk uitzicht te genieten of waar joggers en families zich even een uurtje konden ontspannen. Daar

Waar je in alle seizoenen kon genieten van de natuur moet nu de portemonnee getrokken worden om na een betaalpoortje achter het prikkeldraad naar een commercieel geëxploiteerd recreatiepark te kunnen.

Het is om te huilen.

 

Willem de Lange Woudenberg

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie