Straten in Woudenberg lijken soms racebaan.

27 oktober 2020 om 21:52 lokaal Deel je nieuws

Vorige week werd in Het Zeeland een hond doodgereden. Het losgebroken dier rende de weg op en werd overreden door een automobilist die te hard over de Ter Maatenlaan richting de Van Steenbergenlaan reed. De bestuurder reed gewoon door! Niet lang daarvoor werd in deze wijk een poes doodgereden. Op het buurtplatform Nextdoor werd gesmeekt om toch vooral rustig door Het Zeeland te rijden, om bijtijds te kunnen stoppen als je mens of dier ziet oversteken. Vanuit andere wijken kwamen ook meldingen over het veel te hard rijden aldaar. En het zijn niet alleen mensen die hier niet wonen, dat is het wrange! Wie maakt nou zijn of haar eigen buurt of dorp onveilig....! 

In de Tweede Kamer zijn al veel voorstanders van hoofdzakelijk 30 km per uur rijden binnen de bebouwde kom. Een oproep aan de Gemeente: laat ons dorp maar voorop lopen en die maatregel al invoeren. Bij alle binnenkomende wegen overduidelijk aangeven dat in het hele dorp 30 km is geboden. Want de 30 km borden, de getallen op het wegdek en de relatief kleine stickers die we hier en daar zien, maken nauwelijks indruk op de aso's die alleen maar aan zichzelf denken en altijd haast schijnen te hebben. 

Nog meer drempels? Alsjeblieft niet! Het signaleren van herhaaldelijk onverantwoord rijgedrag van een buurtgenoot kan bij de Gemeente worden gemeld.

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie