Dansen en bewegen

10 september 2020 om 20:20 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

In De Voorhof in Woudenberg wordt vrijdagavond 25 september een kennismakingsworkshop gehouden ‘Dansen en bewegen in Zijn Naam’.

Het is voor iedereen, jong en ouder vanaf 10 jaar, met of zonder ervaring.

Niveau kan aangepast worden. Het is iets waar de meeste Voorhofleden onbekend mee zijn, maar daarom interessant om eens iets meer over te horen en mee te beleven.

Het slotlied bij de kortgeleden gehouden hagenpreek, de oecumenische dienst bij Manege Groenewoude, voorbereid door De Voorhof samen met de Catharinakerk, was het lied ‘De Heer  van de Dans’. Extra mooi om daaropvolgend mee te doen aan deze kennismakingsworkshop.

De workshop wordt georganiseerd door DBZN, opgezet door 2 vrouwen, Peggy en Marieke, die door het geloof bij elkaar zijn gebracht en nu beweeg- en dansgroepen voor vrouwen begeleiden. Op hun website schrijven zij ‘In deze tijd wordt dansen niet zo snel meer in relatie gebracht met geloof of met de kerk. Toch bestaat er al een eeuwenoude traditie rondom ‘dansen voor God’. Dit blijkt uit de verschillende bijbel passages waarin het woord ‘dans’ of ‘dansen’ voorkomt.’ www.dansenenbewegen.nl

Tijdens de 2,5 uur durende DBZN workshop is er ruimte voor verschillende bewegingsvormen en dansexpressies op christelijke muziek. Het programma is veelzijdig en laagdrempelig.

Het doel is: God ontmoeten en samen vreugde en dankbaarheid uiten aan de Heer. En… DBZN is er ook voor jou, als jij Jezus beter wilt leren kennen, jouw identiteit in Hem wil ontwikkelen.

Het past bij de vorm die De Voorhof kiest ter voorbereiding op de landelijke kerkproeverij op zondag 11 oktober. We laten gemeenteleden ‘aan het woord’ om uiting te geven aan het geloof. Geloof kun je op verschillende manieren beleven en dit is er ook één van.

Lijkt dit je wat…… wacht niet, er is een maximaal aantal deelnemers. Geef je op, uiterlijk donderdag 17 september. Ook niet Voorhofleden zijn welkom. We houden rekening met de corona maatregelen en bekijken de uiteindelijke mogelijkheden.

ontmoeting@pkndevoorhof.nl, 06-11286220, De Voorhof, Nico Bergsteijnweg 139 (hoek Nijverheidsweg), Woudenberg. www.pkndevoorhof.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie