Wethouder Anita Vlam heeft de eerste poster opgehangen in het gemeentehuis
Wethouder Anita Vlam heeft de eerste poster opgehangen in het gemeentehuis Exitum

Posteractie Woudenbergse winkeliers met duizenden euro’s aan prijzen

23 april 2020 om 16:30 Winkels Deel je nieuws

De winkeliers en horecabedrijven van ondernemersvereniging DES Woudenberg organiseren een grootse Ik Koop Lokaal Winactie. Wie in de periode van Koningsdag (27 april) tot en met zaterdag 9 mei de speciale actieposter voor het raam hangt, maakt kans op één van de vele prijzen. “We hebben nu 20 prijzen met een gezamenlijke waarde van duizenden euro’s”, vertelt voorzitter Patrick Kolfschoten van de ondernemersvereniging. De eerste poster is door wethouder Anita Vlam opgehangen in het gemeentehuis.

In de prijzenpot zitten allerlei prijzen. Boodschappenpakketten van supermarkten, waaronder één van 250 euro, kledingoutfits en een hair- en beautymetamorfose ter waarde van 265 euro. Een plissé hordeur, met de te verwachten insectrijke zomer erg praktisch, is met een waarde van 350 euro de meest kostbare prijs. Er zijn ook diverse manden vol producten te winnen, net als een barbecuepakket voor 5 personen en een thuisbezorgd ontbijt voor twee personen. Een overzicht van alle prijzen staat op www.welkomwoudenberg.nl. 

Met de actie willen de winkeliers en horecabedrijven de inwoners van Woudenberg oproepen om zoveel mogelijk lokaal te kopen. Dit is zeker in de huidige economische situatie erg belangrijk omdat bij veel zaken de omzet onder druk staat. Tegelijk is het ook een bedankje van de ondernemers. “Zij merken dat veel klanten juist nu even komen winkelen of een maaltijd afhalen of laten bezorgen. Je merkt in het dorp veel saamhorigheid, ook richting middenstand”, aldus Patrick Kolfschoten.

Makkelijk meedoen

Meedoen aan de actie is erg eenvoudig. Wie de poster op een zichtbare plek voor het raam hangt, doet automatisch mee. Een ‘mystery man’ loopt gedurende de twee actieweken door de straten en fotografeert dagelijks één of twee posters. Die worden vervolgens op zowel de website www.welkomwoudenberg.nl als de Facebook-pagina van Surprise Zaterdag gepubliceerd. Wie zijn of haar woning als winnaar ziet, kan zich melden met een mailtje. De vertegenwoordiger van de ondernemersvereniging bezorgt de prijs in overleg prijs. “Natuurlijk met inachtneming van de anderhalve meter.” Als de winnaars hierin toestemmen wordt er een voordeurfoto met de prijs en de winnaars gemaakt voor publicatie op Facebook, maar verplicht is dat natuurlijk niet. De posters zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle winkels en horecabedrijven in Woudenberg. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie