Filosofisch Café

2 maart 2018 om 13:32 lokaal Deel je nieuws


Hoe hebben we het vroeger geleerd…? Nou met Alstublieft en Dankjewel en met twee woorden spreken! Van jongs af aan hebben we geleerd dankbaar te zijn. Here dank u voor deze spijze…. is ons met de paplepel meegeven.
Hoe is dat vandaag? Natuurlijk zijn we dankbaar voor onze gezondheid en voor zo veel dingen waar we geen vat op hebben. Dankbaar voor het zakgeld, salaris of pensioen, dat is wat anders, daar hebben we toch voor gewerkt? Zijn we nog dankbaar of aanvaarden we alles met de gedachte dat we er recht op hebben? En wie zijn we eigenlijk nog dankbaar? Misschien is de belangrijkste vraag wel wat dankbaarheid eigenlijk is.
Paul van Tongeren, emeritus hoogleraar ethiek aan Radboud Universiteit Nijmegen, wil ons verrassen met zijn kijk op dankbaarheid. Tijdens zijn inleiding en het nagesprek hoort u er meer over.
Op 8 maart a.s. is er weer een Filosofisch Café in De Voorhof. De aanvang 20.00 uur en de entree 5 euro ter bestrijding van de onkosten. We zijn u dankbaar als u aanwezig bent, want alleen zo komen we tot een geanimeerd gesprek!

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie