Huis Scherpenzeel
Huis Scherpenzeel Michel Molenaar

Werk in uitvoering park Scherpenzeel

6 september 2019 om 21:28 Overig Deel je nieuws

SCHERPENZEEL –  Om de toegankelijkheid en de beleving van park Scherpenzeel en het parklandschap te verbeteren, laten Geldersch Landschap & Kasteelen en Landgoed Scherpenzeel werkzaamheden uitvoeren van 16 september tot ongeveer 20 december.


Er komen nieuwe wandelpaden en de bestaande paden in het huispark krijgen een nieuwe toplaag. De historische moestuin en omgeving worden opnieuw ingericht en krijgen weer een duidelijke plek in het park.
In de eikenlaan tussen het park en het landgoed zijn in de loop der jaren gaten ontstaan waardoor het karakter van een laan verloren is gegaan. Deze laan wordt door aanplant van nieuwe eiken weer hersteld.


Tijdelijke afsluitingen
Voor de veiligheid, het aanleggen van nieuwe wandelpaden en inrichten van de moestuin en parkeerplaats worden bomen omgezaagd. Het werkgebied zal dan worden afgesloten.
De bestaande parkeerplaats zal op diverse punten worden verbeterd tussen 21 oktober en 6 december en daarom afgesloten in die periode.

Het is een flinke ingreep en het zal tijdelijk rommelig zijn, maar de organisaties kijken uit naar een prachtig resultaat.

Meer informatie is te vinden op www.glk.nl/projectscherpenzeel.

Park Huis Scherpenzeel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie