Cultuurhuis Woudenberg
Cultuurhuis Woudenberg Cultuurhuis Woudenberg

Filmhuis Woudenberg vertoont The Duke

donderdag 9 februari 2023 20:00 tot 22:00

In de gezellige huiskamer van het Cultuurhuis, vertoont Filmhuis Woudenberg op donderdag 9 februari The Duke.

In ‘The Duke’ vertelt Roger Michell het waargebeurde verhaal van een van de gekste kunstroven van de vorige eeuw. 

De 60-jarige taxichauffeur Kempton Bunton is verontwaardigd over het feit dat het museum 160.000£ betaalde voor een schilderij van de beroemde Spaanse schilder F. Goya. Hij besluit het portret van de Duke of Wellington te stelen en heeft al een goed doel in gedachten voor het losgeld, dat hij eist. Een oprechte, heerlijke komedie van het type waarin de Britten al decennia uitblinken en nog waargebeurd ook. 

Een cinematografisch meesterwerk? Nee, dat hoeft ook niet, want ‘The Duke’ is een heerlijk warme, schaamteloos ontroerende film. 

Met Jim Broadbent, die schittert als de anti-autoritaire en sociaal voelende Bunton, en de al even briljante Helen Mirren als zijn knorrige echtgenote, heeft de regisseur de strijd om de kijkersgunst al goeddeels gewonnen.

Kom ook naar onze filmavond en ontmoet andere enthousiaste filmliefhebbers. U kunt alleen per mail reserveren. Stuur een bericht met naam en aantal personen naar filmhuiscultuurhuiswoudenberg@gmail.com

De aanvang is 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Een kaartje kost € 8,- (inclusief koffie/thee) en kan alleen per PIN betaald worden.

Heel graag tot ziens!

Filmhuis Woudenberg

Locatie