Met tentfeest minder ruimte voor ellende: ‘We balen dat het niet door kon gaan’

4 jan, 07:38 Overig Betting Kroese
Ook dit jaar liep het op oudejaarsnacht uit de hand in Woudenberg.
Ook dit jaar liep het op oudejaarsnacht uit de hand in Woudenberg.

WOUDENBERG De gemeente heeft extra maatregelen genomen om te voorkomen dat er tijdens het tweede jaar in coronatijd én met een vuurwerk verbod opnieuw rellen zouden ontstaan. Helaas is dat toch gebeurd. De initiatiefnemers van ‘Gluhwein op het Poortplein’ vinden het verschrikkelijk en heftig wat er is gebeurd op het Poortplein en omgeving. ,,Wat voorspeld is, is helaas uitgekomen. Wij hebben bewondering voor de inzet van politie, ME en alle mensen van de gemeente. Door hun inzet is de schade aan het dorp en de panden van onze ondernemers beperkt gebleven”, reageren Jolanda van Baaren, Björn de Jong en Michel van Raaij.

Of de ontstane situatie voorkomen had kunnen worden weten zij niet, maar ze zijn er wel van overtuigd dat hun initiatief een positieve rol had kunnen spelen. ,,Ons initiatief was bedoeld om de gezelligheid terug te brengen in het centrum. Wanneer onze inwoners het leuk en gezellig hebben, is er minder ruimte voor de ellende die nu helaas wel ontstaan is. Wij balen dat ons initiatief door de ver..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.